Vem styr DIG Mona?

Ett intressant besked gav Mona Sahlin, socialdemokraternas statsministerwannabe, i partiledardebatten i dag. Hon tror att Djävulen har inflytande över Alliansregeringens politik. Mona och socialdemokraterna har ju hårt kritiserat skolor, som tror på Gud och dennes närvaro i arbetet. Nu står hon, Mona, i Sveriges riksdag och påstår att Djävulen finns och lämnar sina spår.
image28
Att på detta sätt blanda in tro under arbetstid, är inte förenligt med de krav på förnuft och objektivitet som ställs på riksdagsledamöterna.
Hennes tilltag förstärker bilden av en socialdemokrati som har problem med sina samarbetspartners. Med vem skall man liera sig? Djävulen är ju upptagen nu, så det måste väl bli Gud då. Det ena förutsätter ju det andra.
Men ska Mona bli en svensk George Dabbeljo Bush?? Hemska tanke.


Svenska Dagbladet         Dagens Nyheter     Bibelsajten      Credo      Ateism.se

Vänsterpartiet saknar borgerlighetens charm

En god vän till mig (bilden), bad mig framföra följande:
image26Det är på tiden att Vänsterpartiet ratas som samarbetspartner i politiken. Partiet är omodernt och Ordförande Ohly en proletär, som förlorat orienteringen i tid och rum.
Inse att ni är ute som idé och patetiskt passé .

Proletärgossen Ali Esbati, klassamhällets tillskyndare, hävdar att Miljöpartiet är "borgerligt". Tack för den komplimangen!


Svenska Dagbladet   Om Kommunismen   DN

Skuggbudget -business as usual- om sossen själv får bestämma

Jaha, så har då Pär Nuder presenterat socialdemokraternas förslag till budget.
Som vanligt var framträdandet marinerat i något surt och kletigt, en boll rullad i rosentaggar. Vem sväljer något sådant. Inte jag.

Jobbavdraget är inte orättvist, tvärtom. Ni minns väl den s.k. värnskatten. När den infördes så sa man, att den var tillfällig. Det blev den inte! Nu är tiden inne för inkomsttagare, som under sosseregeringen mjölkats på pengar, att få sina pengar tillbaka och att rättvisan återställs. Bort med värnskatten nu!
Regeringens jobbavdrag är bra. Inkomstskatterna måste sänkas, skattetrycket är för stort, det hävdar även OECD och IMF.image23 Ta bort den statliga inkomstskatten.

Pär Nuders presentation visar att det blir "business as usual" om sossarna får bestämma. Ingen jobbpolitik, ingen näringslivspolitik. En utbildningspolitik där kvantitet är ett kvalitetsmått.
Sedan vänder sig Nuder, med ett "leende", till pensionärerna, ett f.d. köttberg enligt hans uppfattning. En tacksam grupp, som ibland tyvärr har kort minne. De har tydligen glömt de knapra tiderna under s-regeringen och sossarnas svek då. Från och med i år ger Alliansen full index-uppräkning på pensionerna och kommer att göra det hela mandatperioden.
Det tycker jag är bra.
Sossarna irrar. Stöd i läxläsning i skolan; in med en massa outbildade i skolan eller? Nej, nej! Inte igen! Stanna i skuggan.


Svenska Dagbladet    Dagens Nyheter   Henrik Brors krönika i DN     IMF     OECD

RSS 2.0