Skuggbudget -business as usual- om sossen själv får bestämma

Jaha, så har då Pär Nuder presenterat socialdemokraternas förslag till budget.
Som vanligt var framträdandet marinerat i något surt och kletigt, en boll rullad i rosentaggar. Vem sväljer något sådant. Inte jag.

Jobbavdraget är inte orättvist, tvärtom. Ni minns väl den s.k. värnskatten. När den infördes så sa man, att den var tillfällig. Det blev den inte! Nu är tiden inne för inkomsttagare, som under sosseregeringen mjölkats på pengar, att få sina pengar tillbaka och att rättvisan återställs. Bort med värnskatten nu!
Regeringens jobbavdrag är bra. Inkomstskatterna måste sänkas, skattetrycket är för stort, det hävdar även OECD och IMF.image23 Ta bort den statliga inkomstskatten.

Pär Nuders presentation visar att det blir "business as usual" om sossarna får bestämma. Ingen jobbpolitik, ingen näringslivspolitik. En utbildningspolitik där kvantitet är ett kvalitetsmått.
Sedan vänder sig Nuder, med ett "leende", till pensionärerna, ett f.d. köttberg enligt hans uppfattning. En tacksam grupp, som ibland tyvärr har kort minne. De har tydligen glömt de knapra tiderna under s-regeringen och sossarnas svek då. Från och med i år ger Alliansen full index-uppräkning på pensionerna och kommer att göra det hela mandatperioden.
Det tycker jag är bra.
Sossarna irrar. Stöd i läxläsning i skolan; in med en massa outbildade i skolan eller? Nej, nej! Inte igen! Stanna i skuggan.


Svenska Dagbladet    Dagens Nyheter   Henrik Brors krönika i DN     IMF     OECD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0