Leva sitt liv i direktsändning - en öppenpsykiatrisk verksamhet

I Expressen kan man läsa om ett modigt par, Linus och Emelie. De skall nämligen vara uppkopplade mot världen 24 timmar om dygnet. Det kallas Livecasting och kommer från andra sidan Atlanten. Via webbkamera och trådlöst bredband sänder de sitt liv på Internet. Man sänder dock inte sexaktiviteter, toalettbesök och andra "privata saker". (Är de ungdomarna pryda?)

Deras liv har nu varit offentligt i drygt 40 dagar och de vet inte hur länge de tänker fortsätta. "Vi tar en dag i taget. Det är först nu när man har blivit uppmärksammad i andra medier, man börjat fundera på vad det egentligen innebär", säger Linus. Jag kan tala om vad det innebär:  Att Linus och Emelies bör kontakta en psykiater och få sin personlighetsstörning diagnosticerad och behandlad.

Fruitcake

Stoppa den vidriga plastikkirurgen

Är detta verkligen sant? Hur har det kunnat fortgå? Jag är tvungen att ställa mig dessa frågor, efter att ha läst i tidningarna om plastikkirurgen i Malmö, som anklagas för flera sexuella övergrepp. Läkaren har försatt sina patienter i hjälplöst tillstånd och förgripit sig. Han har missbrukat den tillit och förtroende, som patienter har till en läkare. Hans brott: mot patienter, regler och etik, är mycket grova.

SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium) har säkrat DNA-spår i en kvinna. Läkaren förklarar det hela med, att han onanerat under dagen och sedan inte använde handskar vid ingreppet. Och uppenbarligen inte tvättat sig ordentligt! 
Vilken äcklig undanflykt!

Läkarens arbetsplats får ju även betecknas som sjuk. Under lång tid har man varit medveten om att det var något obehagligt på gång, men man har tigit. P.g.a. feghet och rädsla. Läkaren är ju en fullfjädrad psykopat. Ibland charmerande, snäll och trevlig o.s.v. Besynnerligt att det så ofta visar sig, att den medicinska professionen inte kan diagnosticera psykopatier.
Förutom att dömas till psykiatrisk vård/ fängelse och skadestånd, utgår jag ifrån att Socialstyrelsen drar in hans läkarlegitimation. Dessutom bör han uteslutas ur alla typer av läkarföreningar. Han skall aldrig mer tillåtas komma nära patienter, det är Socialstyrelsens och alla arbetsgivares plikt att säkerställa. Socialstyrelsen måste granskas och kvalitetssäkras, så att de verkligen fullgör sin uppgift som kontrollorgan.

Läs om saken i Expressen

RSS 2.0